Hizmetler

Türkiye'de Abonelikler 
Satış sonrası sürecin bir parçası olarak, Türkiye'deki su ve elektrik aboneliklerinin yanı sıra Türkiye Emlak Sigortası'nın (Doğal Afetleri kapsayan DASK sigortası) alınmasında size yardımcı oluyoruz. Tapunun size devredilmesinden sonra bu adımlar hızlı ve kolaydır. Türkiye'de kamu hizmeti aboneliklerine ve sizin adınıza sigortaya devam edebilmemiz için bize Vekaletname de verebilirsiniz.
Tüm abonelikler tamamlandıktan sonra, Türkiye'de satın aldığınız tüm mülklerle ilgili olarak banka hesabınızdan faturalarınız için otomatik bir ödeme emri düzenlemenizi öneririz. 

Elektrik Aboneliği
Türkiye'de mükemmel evlerini bulduktan sonra yeni gelenlerin çoğunu endişelendiren şey, nasıl abonelik alınacağıdır. Türkiye'de ev elektriği temini, aboneliğinizin tamamlanması yaklaşık 2 gün süren kolay bir işlemdir. Elektrik özel tedarikçiler tarafından sağlanmakta olup abonelik bedeli 250-500 TL arasındadır. ELKA HOMES ekibi bu süreçte size yardımcı olacaktır.

Elektrik aboneliğine başvurmak için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız vardır:
   * DASK sigorta
   * Tapu fotokopisi
   * İskan
   * Vergi numarası
   * Pasaport (aslı ve fotokopisi)
   * Kişisel telefon numarası
   * Abone numarası

Türkiye'de Su Aboneliği
Türkiye'de gayrimenkul su temini, herhangi bir su sıkıntısı sorunu yaşamadan Türkiye'de yeni hayatınıza hazırlanmak için atmanız gereken ilk adımlardan biridir. Elektrik ve su aboneliklerinin tüm kağıtları ve sayaç okumalarını hazırlaması birkaç gün sürecektir. Su abonelikleri belediye ofisleri tarafından sağlanmakta olup, Antalya bölgesinde resmi tedarikçi firma olduğu için abonelik 800-900 TL civarındadır. ELKA HOMES ekibi bu süreçte size yardımcı olacaktır.

Su aboneliğine başvurmak için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız vardır:
   * DASK sigorta
   * Tapu fotokopisi
   * İskan
   * Pasaport (aslı ve fotokopisi)
   * Kişisel telefon numarası
   * Abone numarası
 

Tapu olarak da Bilinen Türk Tapusu Nedir?

Bir mülkün mülkiyet haklarını belirleyen yasal ve resmi bir belgedir. Belge ayrıca mülk ve mal sahibi hakkında bilgi içerir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü - TOM) tapu sicil ve arşivinden sorumludur. Türkiye'deki her şehrin TKGM tarafından işletilen bir tapu dairesi vardır. TKGM, Osmanlı İmparatorluğu'nun yeni doğan Türkiye Cumhuriyeti'ne miras kalan bir kurumudur.

Türkiye'de Tapu Türleri (Tapu)

Türk tapusu içerisinde taşınmazın niteliğine ve mülkiyetine göre çeşitli türleri bulunmaktadır. İki kategoriye ayrılabilir:

1. Mavi Tapu
Bu tapu, tapu ve ortak mülkiyet düşünülerek yazılır. Türkiye'de mavi olanlar, şehir planlama planına uymayan ve öncelikle tarım için kullanılan gayrimenkuller için ihraç edilmektedir. Ayrıca aşağıdaki gibi tanımlanabilir:
Paylaşılan tapu sahiplerinin genellikle mülk üzerinde daha az kontrole sahip olduğunu unutmayın. Ayrıca, sahibinin mülkün satışı, bakımı ve bakımı hakkında karar verme yeteneğini de kısıtlar. Ortak mülkiyet unvanına sahip ev sahiplerinin mülk üzerinde ipotek almasına izin verilmez.

2. Kırmızı Tapu
Bu, Türk tapusunda listelenen birimlerin bireysel mülkiyetini gösteren bir mülkiyet unvanıdır.
"Kat mülkiyeti" veya "kat irtifakı" terimi, ticari veya konut mülkleri için yaygın olarak kullanılan bir mülk unvanını ifade eder. Formda, satın alınan mülkün hangi kategoriye ait olduğunu gösteren bir onay kutusu vardır.
        
       * Kat İrtifakı: Bazen inşaat kulluğu olarak da anılır. Başlık, mülkün geliştirme veya inşaat faaliyetinin hala devam ettiğini gösterir. Bir kat irtifakı unvanı, kaynak onayına göre "yapım aşamasında" olan birimlerin tahsisini yansıtır.
       * Kat Mülkiyeti: Geliştirme aşaması tamamlandıktan sonra mülk, inşaatın tamamlandığını doğrulamak için yerel belediye yetkilileri tarafından denetlenir. Bir unvanın bir sonraki seviyeye, tam mülkiyete çevrilmesine izin veren bir İskân veya oturma izni verirler.
        * Devir Mülk: Bu başlık, kesirli veya zaman paylaşımlı bir hisse satın almanızı sağlar. Bir mülk belirli bir süre için sahiplenildiğinde, teklif edilir.

Türk Tapusunu Nasıl Alabilirim?

ELKA HOMES ekibi , Türk tapusu (Kadastro ve Sicil Dairesinde) satın alma süreciniz için gerekli randevuları alıp, mülkünüzün tapusunu alabilmeniz için gerekli devlet idarelerine götürecektir. Bu prosedür, Türkiye'de mülk satın almak için düzenli bir prosedürdür.

Bir mülk seçtikten ve sözleşmeyi acentelik ofisinde imzaladıktan sonra Tapu Ofisine randevu başvurusunda bulunur ve gerekli tüm belgeleri teslim ederiz. Satış uzmanımızla birlikte bu süreçten geçebilirsiniz, ancak Noter Bürosunda sizin adınıza ilerlememizi sağlayacak Vekaletname de verebilirsiniz.
Tapu devri sırasında hem satıcı hem de alıcı (veya Vekaletname belgesinde sizin tarafınızdan belirlenen kişi) hazır bulunmalıdır. Yeminli tercüman her zaman Tapu Ofisinde bulunur.

Tapu Devir İşlemi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hangi mülkü satın almak istediğinize ve satın alma fiyatına karar verdikten sonra tapu işleminize başlayabilirsiniz. Size memnuniyetle yardımcı olabiliriz veya aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Tapu devri için aşağıdaki belgeler sağlanmalıdır:
        * Alıcılar Vergi Numarası (Vergi Numarası)
        * Pasaport fotokopisi ve tercümesi
        * Değerleme raporu
        * Satıcının kimlik kartı veya Pasaportu
        * Rayiç belgesi

Tüm bu gerekli belgeler satış uzmanımız tarafından hazırlanarak Tapu Müdürlüğüne iletilerek TAPU senedi (TAPU) düzenlenmektedir. Bunları kendiniz de hazırlayabilir ve Tapu ofisindeki randevunuza katılabilirsiniz.

Tapu Almanın Adımları Nelerdir?

TAPU veya Türk tapusu alma prosedürü aşağıdaki gibidir:

Adım 1: Tapu ücretini kimin ödeyeceğini belirleyin.
Adım 2: Belediyeye bir başvuru gönderin ve emlak vergisini ödeyin. 
Adım 3: Tapu Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaptıktan sonra randevu alın.
Adım 4: Ücreti ödeyin 
Adım 5: Alıcı ve satıcıların kararlaştırılan zamanda Tapu Siciline gelmeleri gerekmektedir.

Türk Tapusunu Almanın Maliyeti

Türkiye'de gayrimenkul alım satımında tapu devri ile ilgili bazı giderler söz konusudur.
     * Genellikle damga vergisi olarak bilinen Türkiye tapu devir ücreti, satın alma bedelinin%4'üdür.
     * Tapu devri veya takası, satış veya satın alma sırasında gerçekleştirildiğinde, bu görev vergisinin ödenmesi gerekir. Çoğu durumda, satıcı satış fiyatını belirtir ve alıcı komisyonu öder.

Türkiye'de Tapu Almak Ne Kadar Sürer?

Tapu devri 3-5 gün içinde tamamlanır; Tapu Dairesine yapılan ödemelerin işlemin son gününde alıcı tarafından yapılması gerekmektedir.
Mülkün tapusunu aldıktan sonra, su ve elektrik aboneliklerinde size yardımcı olacağız.
 

Yabancı bir ülkede banka hesabı açmak, birçok emlak alıcısı ve yeni başlayanlar için her zaman kafa karıştırıcı bir süreçtir. Ancak Türkiye'de bu işlem kolaydır ve hazır bulundurduğunuz belgelere bağlı olarak max. birkaç gün sürer. En önemlisi, ELKA HOMES ekibi bu sürecin mümkün olduğunca sorunsuz geçmesini sağlamak için sizinle birlikte olacaktır.

Yabancı Uyruklular için Türkiye'de Banka Hesabı Açma Rehberi

Gayrimenkul alıcıları Türkiye'deki mükemmel evlerini veya dairelerini bulduktan sonra, bir sonraki adım finansal prosedürlerini yönetmektir. Türkiye'de banka hesabı açma süreci basit ve hızlıdır. Birçok yabancı, yerleşik olmayan ve yatırımcı, ipotek ve para transferleri için Türk banka hesaplarını kullanıyor. Türkiye'deki tüm bankalar, faturalar, cep telefonu faturaları ve daha fazlası gibi ödemeleri kolaylaştıran dijital uygulamalar ve mobil bankacılık hizmetleri aracılığıyla hizmet sunmaktadır. Türkiye'de kamu, özel bankalar ve hatta Türkiye'deki uluslararası banka şubeleri arasında seçim yapabilirsiniz. Türkiye ile dünyanın dört bir yanından gelen ülkeler arasındaki uluslararası ilişkiler büyüdükçe, bankalar artık bunu çok daha sorunsuz bir prosedür haline getirmek için ingilizce konuşan personel sunuyor.
Bu nedenle, bir Türkiye banka hesabı açmak, günden güne çok basit bir süreç haline geldi. Türkiye bankalarında çalışan tüm finansal hizmetlerinizi alabilmek için banka hesabı, oturma izni veya Türk vergi numarası açmak için birkaç belgeye ihtiyacınız olacaktır. 

Bir hesap sahibi olarak, Türkiye'de kalıcı olarak yaşamayan sakinler için en uygun çözüm olan Türkiye internet bankacılığı aracılığıyla tüm faturalarınızın otomatik olarak ödenmesi için bile başvurabilirsiniz.

Türkiye'de banka hesabı açmak için gerekli belgeler:
* Pasaport (kimlik belgesi)
* Türkiye'de Vergi Kimlik Numarası (Vergi Numarası)
* Adres kanıtı (ev hizmet faturası veya kendi ülkenizdeki kira sözleşmesi)

Türkiye'de oturma izniniz varsa, bu da hesap açma sürecini hızlandıracaktır. Hesap açma işlemi, tüm belgelerin bankaya verilmesi şartıyla aslında yalnızca bir gün sürer. En büyük bankalardan bazıları size aynı gün banka kartı da sağlayabilir ve hemen internet bankacılığı açabilir.

Türkiye'de bir mülk satın alırken izlenmesi gereken farklı satış öncesi ve sonrası prosedürler vardır ve Türkiye'de gayrimenkul sigortası en üst sıradadır. Bahsedilen mülk sigortası depremleri kapsar. Tapunuzu yetkilendirmek ve düzenlemek için Türk hükümeti tarafından gereklidir. Su ve elektrik aboneliği almadan önce mülkünüz için DASK sigortası yaptırmanız gerekir.


Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun kısaltması olan DASK olarak bilinen Türkiye deprem sigortası, her türlü mülk için zorunlu olan zorunlu deprem sigortasıdır. Su ve elektrik aboneliği almak için bu tür bir Türkiye konut sigortası sahibi olduğunuzu kanıtlamanız gerekecektir.

Türkiye'de DASK Sigortası DASK aboneliği her mülk sahibi için zorunludur. Daireler, villalar ve tatil evi sigortası, mevcut sigortanın bitiminden önce her yıl yenilenmelidir. Türkiye'de DASK gayrimenkul sigortası 100 - 150 TL civarındadır ve herhangi bir banka ve sigorta şirketinden yaptırabilirsiniz. Türkiye'de evinizi sigortalamak için izlemeniz gereken birkaç kolay adım vardır LEGENDA Emlakçılar, mülkünüzü sigortalamak için size memnuniyetle rehberlik edecektir veya aşağıdaki noktaları okuyabilirsiniz.

Türkiye'deki tüm mülkler için DASK sigortasına başvurmak için aşağıdaki belge ve bilgilere ihtiyacınız vardır:

• Vergi numarası (Vergi Numarası)
• Kişisel telefon numarası (Türkiye'de geçerli)

• Doğru mülkün adresi
• Mülkünüzün kat sayısı
• Mülkünüzün yapım yılı 
Mülkünüzün maliyeti yere ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir . 
ELKA HOMES mülk sigortanızı teminat altına almanız için size uygun bir rehber sağlayacaktır.
 

Gayrimenkul değerleme raporu nedir ve nasıl alınır?

Değerleme raporu, yabancı gayrimenkul alıcılarını korumak için zorunlu olan bir rapordur. Bu sayfada gayrimenkulünüz için değerleme raporu alırken ihtiyacınız olacak evraklar ve zorunlu değerleme raporu hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Ekspertiz Raporu | Türkiye’de Gayrimenkul Değerleme Raporu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulamasına göre, 15 Şubat 2019 tarihinden itibaren, yabancılara yapılan gayrimenkul satışlarında gayrimenkul değerleme raporunun alınması zorunludur (yakında bütün gayrimenkul satışlarında geçerli olacaktır). Bu rapor, SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) tarafından yetkilendirilmiş 2 yeminli değerleme uzmanı tarafından yapılması gerekir. Uzmanlar gayrimenkulü yerinde görür, belediye ve tapudaki planları ve belgeleri inceler ve buna göre değerleme raporlarını yazarlar.

Gayrimenkul Değerleme Raporu Nedir?

Ekspertiz raporu, yabancı ülke vatandaşları Türkiye’de gayrimenkul satın alırken, alınması zorunlu belgelerden birisidir. Bu değerleme raporu, gayrimenkulünüzün vergi değerini de belirleyeceği için, önemli bir belgedir. Bu belge sayesinde, gayrimenkul aldığınızda ve konut kredisi ödediğinizde doğru miktarda vergi ödersiniz. Ayrıca bu zorunluluk, yabancıların dolandırılmasını da engellemektedir. Ayrıca yatırım üzerinden Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancılar için de gayrimenkul değer hesaplamasında da kullanılmaktadır.

Yabancı yatırımcılar, tapu başvurusu yapmadan önce ekspertiz raporlarını almak zorundadırlar. Gayrimenkul değerleme yaklaşık 2 gün sürer. Daha sonra, görevli memur, bölgedeki diğer gayrimenkul fiyatlarını da inceleyerek, 20-35 sayfa kadar bir rapor hazırlar. 

ELKA HOMES olarak, sadece SPK tarafından yetkilendirilmiş görevlilerle çalışıyoruz. Bu ekspertiz raporunun ortalama fiyatı ise 3.000 – 4.000 TÜRK LİRASI + KDV arasında oluyor. Fiyat, konum ve gayrimenkulün sahip olduğu özelliklere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca bu rapor 3 ay geçerlidir ve alındıktan 3 ay içerisinde tapu başvurusu yapılmalıdır.
Değerleme raporu gayrimenkuller için 2-3 gün kadar bir süre içinde çıkarken, otel, iş, ya da arazi için fizibilite raporları almak 2 haftadan 1 aya kadar sürebilmektedir. 
 

Türkiye'de Vergi Kimlik Numarası Nedir?

Bu, gayrimenkul alıcılarına, mülk sahiplerine, yatırımcılara veya Türkiye'de 90 günden fazla kalmayı planlayan herkese verilen dokuz haneli bir sayıdır. Bu, Türkiye'de yaşayan herkese atanan benzersiz bir vergi mükellefi referans numarası (İngiltere'deki UTR numarası) gibidir.

Türkiye'de bir mülk satın almak veya yatırım yapmak istiyorsanız, bir Vergi Kimlik Numarası için başvurmanız gerekir. Bu işlem aynı zamanda basit ve hızlıdır. Gelecekte, vergi referans numarası mülkünüz için ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini gösterecek ve diğer tüm vergi amaçlarınızı kolaylaştıracaktır. Türkiye'de bir işletme veya limited şirket kurmak isteyen yatırımcılar için, kurumlar vergisi de dahil olmak üzere vergi beyannamelerinin değerlendirilmesi için Vergi Kimlik Numarası gereklidir.

Vergi numarası aynı zamanda bir Türk banka hesabı, su ve elektrik aboneliği, oturma izni ücreti vb. Açmak için de önemli bir gerekliliktir.
Türkiye'de Vergi Numarası alma ile ilgili prosedür basit ve hızlıdır. Tek şey pasaportunuzun fotokopisini vermek ve Vergi Dairesine başvurmaktır. Verilerinizin kaydedilmesinden sonra, doğrudan Vergi Numarasını alacaksınız.

Vergi numarasını aldıktan sonra, bir banka hesabı açmak ve yatırım yapmak gibi diğer yönetim adımlarını kolayca yapabilirsiniz.

ELKA HOMES ekibi, Türkiye'de vergi kimlik numaranızı almak için gereken her adımda size memnuniyetle yardımcı olacaktır.
 

Uygulama Fark Bilişim - 2022