İnşaat aşamasında daire satın almak

 İnşaat aşamasında bir daire satın almak karlı mı?

 İnşaat aşamasında bir daire satın almak karlı mı?

Giderek, vatandaşlarımız Türkiye'de inşaat aşamasında bir daire satın almaya karar verdiler - ajansımızın istatistikleri ve diğer kaynaklar bunu söylüyor. Arkadaşların, akrabaların, iş ortaklarının ve komşularının başarılı deneyimi, insanların bu kadar basit, karlı ve mantıklı bir karar vermelerine yardımcı oluyor – birkaç yıl içinde yeni bir ev inşa edecek bir inşaat şirketi ile sözleşme yapmak.
Böyle bir anlaşmanın faydaları her iki taraf için de açıktır. Örneğin, geliştirici inşaat sürecinde ek para alır, alıcıları çeker ve yapım aşamasında olan konutların satışı ile ilgili sorunu önceden çözer.
Alıcı için inşaat aşamasında bir daire satın almak sakıncalıdır, çünkü risklerden beklemek ve korkmak gerekir, ancak diğer birçok nedenden dolayı faydalıdır.
1.Metrekare başına düşen maliyet. Binanın teslim olmaya hazır olma aşaması ne kadar küçükse, nesne o kadar ucuzdur. Aceleniz yoksa ve daireye «yarın" ihtiyacınız yoksa, önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Gayrimenkulün fiyatı (özellikle Türkiye'de) istikrarlı bir şekilde artmaktadır - bu akıllıca bir yatırımdır!
2.Tartışma ve seçim özgürlüğü - planlama, kat, konum, pencerelerin çıkışı vb. Daha önce geliştirici ile bir sözleşme kararı ne kadar erken olursa, alıcının seçeceği daha ilginç seçenekler de o kadar fazladır. Daireler ne kadar geç satın alınırsa, seçim o kadar düşük ve fiyat o kadar yüksek olur.
3.İnşaat aşamasında bir daire satın almak genellikle taksitle mümkündür: maliyet miktarı tüm inşaat süresine bölünür. Bu çok uygundur - elinizde tüm miktara sahip olmanıza gerek yoktur, ev inşa edilirken kademeli olarak kazanabilir ve ödeyebilirsiniz.
4.Temizlik. Geliştiriciden gelen konutların önceki sahipleri ve herhangi bir geçmişi yoktur. Buna göre, bu bakış açısından her şey temizdir – hem yasal hem de gerçek anlamda. İnşaatın ilk aşamasında bir daire satın almaya karar vermek, daha önce hiç kimsenin yaşamadığı bir yer satın almaktır (eski mobilyaları taşımanıza, zeminleri yırtmanıza, boyayı temizlemenize, kokulardan kurtulmanıza vb. Gerek yoktur).
5.Orijinal «kutuya" ek olarak sağlanabilecek bir hizmet paketi seçimi. Örneğin, pencere ve kapıların seçimi ve montajı, teknikler, belirtilen malzemelerden yapılan bitirme çalışmaları, belirli bir tasarım vb.
6.Ayrıca, genellikle, inşaat aşamasında bir daire satın aldıktan sonra ortaya çıkarsa, geliştiricinin kusurları ve eksiklikleri ortadan kaldırma yükümlülüğünü şart koştuğu sözleşmenin bir noktasını da öngörür.

Geliştiricinin sözleşmenin bir kısmını yerine getireceğinden emin olmak için, Türkiye'nin emlak piyasasına iyi odaklanmış, tüm geliştiricilerin geçmişini bilen, tüm tekliflerin belgelerini kontrol etmenize ve gereksiz risklerden kaçınmanıza yardımcı olacak kanıtlanmış emlak şirketleriyle iletişime geçin.

Türk gelenekleri

Türk gelenekleri

Misafirperverlik, tüm dünyanın takdir ettiği ve sevdiği Türk halkının geleneğidir.

Tapu

Tapu

Türkiye'de TAPU, gayrimenkul alıcısının önemli bir belgesidir.

Net ve brüt alan

Net ve brüt alan

Net alan: brüt ile arasındaki fark nedir ve neden konut satın alırken bunu bilmek gerekir?

Uygulama Fark Bilişim - 2022