Türkiye'de Banka Hesabı Açmak

Yabancı bir ülkede banka hesabı açmak, birçok emlak alıcısı ve yeni başlayanlar için her zaman kafa karıştırıcı bir süreçtir. Ancak Türkiye'de bu işlem kolaydır ve hazır bulundurduğunuz belgelere bağlı olarak max. birkaç gün sürer. En önemlisi, ELKA HOMES ekibi bu sürecin mümkün olduğunca sorunsuz geçmesini sağlamak için sizinle birlikte olacaktır.

Yabancı Uyruklular için Türkiye'de Banka Hesabı Açma Rehberi

Gayrimenkul alıcıları Türkiye'deki mükemmel evlerini veya dairelerini bulduktan sonra, bir sonraki adım finansal prosedürlerini yönetmektir. Türkiye'de banka hesabı açma süreci basit ve hızlıdır. Birçok yabancı, yerleşik olmayan ve yatırımcı, ipotek ve para transferleri için Türk banka hesaplarını kullanıyor. Türkiye'deki tüm bankalar, faturalar, cep telefonu faturaları ve daha fazlası gibi ödemeleri kolaylaştıran dijital uygulamalar ve mobil bankacılık hizmetleri aracılığıyla hizmet sunmaktadır. Türkiye'de kamu, özel bankalar ve hatta Türkiye'deki uluslararası banka şubeleri arasında seçim yapabilirsiniz. Türkiye ile dünyanın dört bir yanından gelen ülkeler arasındaki uluslararası ilişkiler büyüdükçe, bankalar artık bunu çok daha sorunsuz bir prosedür haline getirmek için ingilizce konuşan personel sunuyor.
Bu nedenle, bir Türkiye banka hesabı açmak, günden güne çok basit bir süreç haline geldi. Türkiye bankalarında çalışan tüm finansal hizmetlerinizi alabilmek için banka hesabı, oturma izni veya Türk vergi numarası açmak için birkaç belgeye ihtiyacınız olacaktır. 

Bir hesap sahibi olarak, Türkiye'de kalıcı olarak yaşamayan sakinler için en uygun çözüm olan Türkiye internet bankacılığı aracılığıyla tüm faturalarınızın otomatik olarak ödenmesi için bile başvurabilirsiniz.

Türkiye'de banka hesabı açmak için gerekli belgeler:
* Pasaport (kimlik belgesi)
* Türkiye'de Vergi Kimlik Numarası (Vergi Numarası)
* Adres kanıtı (ev hizmet faturası veya kendi ülkenizdeki kira sözleşmesi)

Türkiye'de oturma izniniz varsa, bu da hesap açma sürecini hızlandıracaktır. Hesap açma işlemi, tüm belgelerin bankaya verilmesi şartıyla aslında yalnızca bir gün sürer. En büyük bankalardan bazıları size aynı gün banka kartı da sağlayabilir ve hemen internet bankacılığı açabilir.
Uygulama Fark Bilişim - 2022