Türk Vergi Numarası

Türkiye'de Vergi Kimlik Numarası Nedir?

Bu, gayrimenkul alıcılarına, mülk sahiplerine, yatırımcılara veya Türkiye'de 90 günden fazla kalmayı planlayan herkese verilen dokuz haneli bir sayıdır. Bu, Türkiye'de yaşayan herkese atanan benzersiz bir vergi mükellefi referans numarası (İngiltere'deki UTR numarası) gibidir.

Türkiye'de bir mülk satın almak veya yatırım yapmak istiyorsanız, bir Vergi Kimlik Numarası için başvurmanız gerekir. Bu işlem aynı zamanda basit ve hızlıdır. Gelecekte, vergi referans numarası mülkünüz için ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini gösterecek ve diğer tüm vergi amaçlarınızı kolaylaştıracaktır. Türkiye'de bir işletme veya limited şirket kurmak isteyen yatırımcılar için, kurumlar vergisi de dahil olmak üzere vergi beyannamelerinin değerlendirilmesi için Vergi Kimlik Numarası gereklidir.

Vergi numarası aynı zamanda bir Türk banka hesabı, su ve elektrik aboneliği, oturma izni ücreti vb. Açmak için de önemli bir gerekliliktir.
Türkiye'de Vergi Numarası alma ile ilgili prosedür basit ve hızlıdır. Tek şey pasaportunuzun fotokopisini vermek ve Vergi Dairesine başvurmaktır. Verilerinizin kaydedilmesinden sonra, doğrudan Vergi Numarasını alacaksınız.

Vergi numarasını aldıktan sonra, bir banka hesabı açmak ve yatırım yapmak gibi diğer yönetim adımlarını kolayca yapabilirsiniz.

ELKA HOMES ekibi, Türkiye'de vergi kimlik numaranızı almak için gereken her adımda size memnuniyetle yardımcı olacaktır.
 
Uygulama Fark Bilişim - 2022